Allvarlig skada i lägenhetsbrand – människa drabbadEn man i 60-årsåldern skadades allvarligt i en lägenhetsbrand i Motala under natten mot söndagen. Han vårdas på intensivvårdsavdelning, enligt Motala Vadstena Tidning som citerar Region Östergötland. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades vid femtiden på morgonen efter att lågor setts på balkongen på andra våningen i flerfamiljshuset. Trapphuset var rökfyllt och inuti den brinnande lägenheten hittade rökdykare den skadade mannen. Polisen utreder nu allmänfarlig vårdslöshet och har spärrat av utrymmet för en teknisk undersökning. ”Det har varit en omfattande brand i den här bostaden, men utredningen får visa vad som är anledningen,” säger polisens presstalesperson Marcus Anefur till MVT. Räddningstjänsten har bedömt att övriga boende i lägenheterna kan fortsätta bo kvar.