Israel går emot Musks StarlinkplanerI över 24 timmar var Gazaremsans 2,3 miljoner invånare utan tillgång till internet och telefon efter Israels attacker. Miljardären Elon Musk erbjöd sig att använda sitt satellitnätverk Starlink för att återansluta hjälporganisationer, men Israel motsatte sig detta. Tidigt på söndagsmorgonen började internetanslutningen återställas i Gaza, enligt Netblocks som övervakar internetfriheten globalt. En AFP-reporter i Gaza City bekräftar att internet och mobilnätverket har återupprättats. Hjälporganisationer som Unicef, Läkare utan gränser och WHO kunde inte längre kontakta sina anställda på plats i Gaza efter att kommunikationen bröt samman. Elon Musk erbjöd hjälp genom sitt företag Space X, men Israels kommunikationsminister Shlomo Karhi meddelade att landet skulle göra allt för att stoppa Starlink i Gaza, med argumentet att Hamas skulle använda det för terroraktiviteter. Människorättsorganisationen Human Rights Watch varnade för att den nedsatta kommunikationen i Gaza skulle kunna få allvarliga konsekvenser, inklusive försvårade möjligheter inom sjukvården och bristande insyn i övergrepp och brott mot mänskliga rättigheter.