Matthew Perry, stjärnan från ”Vänner”, är död | SVT NyheterPolisen undersöker dödsfallet av Matthew Perry, känd för sin roll som Chandler Bing i tv-serien ”Vänner”, vars dödsorsak ännu är okänd. Det finns ingen misstanke om brott i samband med dödsfallet enligt Los Angeles Times och TMZ. Warner Bros, som producerade ”Vänner”, har uttryckt sin sorg över nyheten och beskriver det som en ”förkrossande dag”. Perry nominerades till en Emmy för sin roll i serien år 2002. Perry har under flera decennier kämpat med alkohol- och opioidmissbruk och har öppet pratat om sina utmaningar i en självbiografisk bok som publicerades förra året. Det sista avsnittet av ”Vänner” sändes 2004 och hade en publik på 52,5 miljoner tittare i USA, vilket var den högsta tittarsiffran för ett avsnitt under 2000-talet. Perry avled i en ålder av 54 år.