Sergio Perez involverad i en krasch i första kurvan på sitt hemmarace i Mexiko


Se kraschen i videoklippet ovan.

Sergio Perez lyckades köra sin bil till depån, men fick sedan avbryta loppet i Mexiko City.

”Det är en sorglig dag. Jag såg en möjlighet och satsade helhjärtat på den. I efterhand kanske jag skulle ha varit mindre optimistisk”, säger Perez till Viaplay.

Sergio Perez är för närvarande på andra plats i förar-VM, långt efter sin dominanta stallkamrat Max Verstappen, som redan säkrat sin tredje raka världsmästartitel.

Framtiden ifrågasatt

Perez har fått kritik för sina osäkra prestationer under säsongen, trots att han kör i en överlägsen bil, och det här resultatet hjälper inte till att förbättra hans position – även om teamchefen Christian Horner har visat sitt stöd för Perez.

”Sergio har en fantastisk relation med teamet och en stark koppling till Max Verstappen, och vi vill att han ska sluta på andraplats i mästerskapet”, sa Horner inför loppet.

Verstappen tog historisk seger

Loppet i Mexiko fortsatte utan den lokala favoriten. Danske Kevin Magnussen var inblandad i en allvarlig krasch som ledde till en avbrytning av loppet under en tid. Men efter omstarten var det inget tvivel om saken – Max Verstappen segrade (vilket är hans 16:e seger i år och ett rekord) och hade Lewis Hamilton och Charles Leclerc bredvid sig på prispallen.

Genom detta tog Hamilton in 19 poäng på Perez i kampen om andraplatsen totalt sett. Perez är nu 20 poäng före Hamilton med tre deltävlingar kvar.