Attack mot militära mål i Syrien – Militär aggression i SyrienIsraels militär har genomfört attacker mot militära mål i Syrien, enligt meddelanden från Israels försvarsmakt (IDF). En attack ska ha ägt rum mot avfyringsutrustning som användes när Israel besköts från Syrien natten innan. Det har inte getts några ytterligare detaljer om attacken, men enligt israeliska medier ska den ha ägt rum i Daraa, Syrien. Situationen har lett till ökande oro för spridning av konflikten mellan Israel och Hamas i regionen. Dessa attacker är en del av en serie händelser där det har förekommit attacker mot amerikanska militärstyrkor i både Irak och Syrien, samt ökade skjutincidenter mellan Israel och den Iranstödda shiamilisen Hizbollah vid gränsen till Libanon sedan kriget mellan Israel och Hamas inleddes. Sent på söndagen genomförde Israels militär också attacker mot ”Hizbollahterroristmål i Libanon” som svar på raketbeskjutning.