Caster Semenya ger upp idrottskarriären och söker rättvisa i domstolarna för att vinna tillbaka sina segrarCaster Semenya är en framstående löpare på 800 meter och har vunnit två OS-guld och tre VM-guld under sin karriär. 2018 blev hon stoppad av World Athletics (WA), det internationella friidrottsförbundet, på grund av för höga medfödda testosteronnivåer som gav henne en konkurrensfördel. Sedan dess har Semenya kämpat för sin sak, trots att hon har gett upp sin idrottskarriär vid 32 års ålder. Semenya säger att hennes sista chans att vinna OS var 2016 och att Paris 2024 inte är hennes mål. Hon kämpar istället för rättvisa och för att vinna över myndigheterna. Trots att hon inte får tävla omedicinerad på sträckor mellan 400 meter och en engelsk mil (1 609 meter) har Semenya haft en framgångsrik idrottskarriär. Hon betonar att hon har uppnått allt hon någonsin velat inom löpning och att inget har hindrat henne från att vara en framstående idrottare. Hon gick obesegrad i fyra år. Trots att Europadomstolen gav henne rätt genom omröstningen 4-3 i somras, har detta inte haft någon praktisk betydelse då WA fortfarande upprätthåller sina regler. Semenya ifrågasätter också att det främst är svarta kvinnor som påverkas av WA:s regler och att detta har rot i rasism och diskriminering. Hon poängterar att det bara är svarta kvinnor och inte personer med ljus hud som påverkas av dessa regler. Semenya deltog på 5 000 meter vid VM i Eugene förra året men blev utslagen i försöken. I år har hon sprungit två lopp på 5 000 och 10 000 meter i Sydafrika med blygsamma resultat.