Dödstalet ökar efter tågolyckan i IndienMinst 13 personer omkom och omkring 50 skadades när två tåg krockade i södra Indien på söndagen. Olyckan inträffade mellan städerna Alamanda och Kantakapalle i delstaten Andhra Pradesh när ett av tågen körde in i ett stillastående tåg, vilket resulterade i att minst tre vagnar spårade ur.

En preliminär undersökning av olyckan tyder på att ”den mänskliga faktorn” var ansvarig, enligt järnvägsdepartementet. Indiens premiärminister Narendra Modi har uttryckt sin sorg över olyckan och säger att myndigheterna ger all möjlig hjälp till de drabbade.

Även om säkerheten på järnvägen har förbättrats i Indien de senaste åren, tack vare investeringar i infrastruktur och teknik, är tågolyckor fortfarande vanliga i landet. I juni förlorade över 280 människor sina liv i en av de värsta järnvägsolyckorna i Indiens historia.