Försvaret mottar ny trupptransport för leveransI april beställde Försvarets materielverk (FMV) en förserie av 20 nya pansarterrängbilar för trupptransport från den finländska tillverkaren Patria. Nu har dessa fordon levererats till Försvarsmakten, enligt ett pressmeddelande från FMV. Det sexhjuliga fordonet kommer att kallas Pansarterrängbil 300 (Patgb300) inom den svenska militären och är resultatet av ett samarbete mellan Sverige, Finland och Lettland för att effektivt ta fram en ny terrängbil. Processen från beställning till leverans har varit snabb och Sverige har fått gå före i leveranskön sedan Finland överlät sina platser. Totalt har Sverige beställt cirka 350 Patgb300-fordon som kommer att levereras under de närmaste tio åren. Bilen är utrustad med bland annat luftkonditionering, justerbar lufttrycksnivå i däcken och automatisk brandsläckningssystem. Föraren och nio soldater får plats i trupputrymmet och förserien är beväpnad med en ringlavett för kulspruta, medan framtida leveranser kommer att ha en vapenstation som beväpning.