Polis och SMHI varnar för snö på fler platserBåde polisen och SMHI varnar för fara i trafiken på grund av det pågående snöovädret. Olyckor har redan inträffat och SMHI förutspår att ovädret kommer att bli ännu kraftigare. En gul varning finns utfärdad för Värmland, östra Dalarna och Gävleborgs län. I Värmland har det redan skett flera olyckor och polisen har gått ut med en varning om att vara ute i god tid och hålla avståndet till andra bilar.

Under kvällen kommer trycket att öka och från kl. 21.00 har SMHI utfärdat en orange varning för snöfall i sydvästra och mellersta Svealand, samt Gävleborgs län. Det kan komma upp till 30 centimeter snö på vissa platser. SMHI rekommenderar att man överväger om det är nödvändigt att köra och att undvika att köra under kvällen och natten.

Den tunga snön kan också leda till risk för strömavbrott om träden och ledningarna belastas för mycket. SMHI varnar för att påverkan på samhället kan vara stor.

Snöfall förväntas fortsätta under hela veckan, och det kan komma fler varningar framöver, särskilt i södra Norrland.