Rädsla för Putin efter Fiasko vid floden i UkrainaArtikeln rapporterar om Ukrainas påstådda framstötar mot ryska positioner öster om floden Dnipro och sabotageoperationer i ockuperade områden i södra Ukraina. Om Ukraina lyckas etablera ett brohuvud över floden, skulle det öppna upp för en ny front mot halvön Krim. Enligt artikeln rapporterades det att befälhavaren, Oleg Makarevich, offrades på grund av skillnaden mellan den rapporterade verkligheten och den faktiska situationen i Ukraina. Han uppges nu vara ersatt av general Mikhail Teplinsky. Rysslands militärbloggare sägs rapportera om framgångar för Ukraina, särskilt i byn Krynky öster om Dnipro. Enligt den amerikanska tankesmedjan Institute for the Study of War håller Ukraina sina positioner vid floden och fortsätter med attacker över vattnet, men har ännu inte tagit sig österut från staden Cherson.