Snöovädret i Värmland leder till trafikkaosUnder måndagen har ett stort antal trafikolyckor och andra incidenter inträffat i Värmland. En person ska ha skadats allvarligt i en krock mellan en timmerbil och en personbil på E45 mellan Sunne och Fagerås. På väg 63 söder om Molkom kolliderade tre personbilar och en mindre lastbil, och totalt var sju personer inblandade. En ambulans fick köra en person till sjukhuset, men skadeläget är ännu oklart. Vid Årjäng skedde en singelolycka där en bil med fem personer körde ner i diket. En person fick föras till sjukhus med okända skador. Det har även rapporterats om nedfallna träd som har stoppat trafiken, samt fordon som har kört av vägen.

Lars Hedelin, presstalesperson på polisregion Bergslagen, uppger att de har fått rapporter om totalt 36 trafikolyckor fram till 20.40 på måndagen, varav fem har resulterat i personskador. Han noterar att detta är en ovanligt hög siffra för ett dygn. Han tror att det kraftiga snöfallet har bidragit till olyckorna, men påpekar också att vissa trafikanter fortfarande använder sommardäck, vilket är olämpligt under dessa förhållanden. Han betonar att alla bilförare alltid har ansvar att anpassa sig efter väglaget, och att användning av sommardäck vid snö och halt väglag kan leda till anklagelser om vårdslöshet i trafiken om en olycka inträffar.

Utöver trafikincidenterna har det också förekommit strömavbrott på olika håll i länet under dagen, enligt Ellevio. Berörda områden inkluderar Arvika, Årjäng, Kil, Grums och Karlstad.