Brittiska ligan överväger att införa krav på halsskydd efter Adam Johnsons dödNottingham Panthers och Sheffield Steelers är två lag inom den brittiska ishockeyligan, EIHL. Under en match mellan lagen skedde en olyckshändelse där Adam Johnson från Nottingham Panthers fick en skridskoskena på halsen av Matt Petgraves från Sheffield Steelers, då Petgraves tappade balansen. Detta ledde till att det engelska ishockeyförbundet nu inför en obligatorisk regel om halsskydd i EIHL från den 1 januari. Tidigare har regeln bara gällt för spelare upp till 18 års ålder.

På grund av den inträffade olyckan har både Nottingham Panthers och Sheffield Steelers beslutat att inte delta i kommande matcher när ligan återupptas. Det är ännu oklart när klubbarna kommer att återuppta spelandet, då spelare och ledare behöver tid att bearbeta händelsen.

Nottingham Panthers kommer att få minst fyra matcher uppskjutna under den närmaste tiden. Matt Petgraves har även blivit utsatt för mycket hat på sociala medier efter incidenten. Nottingham Panthers-spelaren Westin Michaud, som spelade tillsammans med Johnson under matchen, har försvarat Petgraves och uppmanat till att sprida stöd istället för hat.

Adam Johnson, som tidigare spelade för NHL-laget Pittsburgh, hedrades med en tyst minut under en match mellan Pittsburgh och Anaheim. Tränaren för Pittsburgh, Mike Sullivan, uttryckte sin sorg över förlusten och beskrev Johnson som en härlig person att ha som spelare.