Diskussion om USA:s stöd till Israel och UkrainaUSA:s stöd till Israel och Ukraina kan bli föremål för bråk efter att Representanthusets nye talmannen, republikanen Mike Johnson, har lagt fram ett förslag som enbart gäller stöd till Israel, finansierat genom besparingar på det amerikanska skatteverket. President Joe Bidens förslag innefattade även stöd till Ukraina och Taiwan förutom stödet till Israel. Det förutspås att detta förslag kommer att möta motstånd från Demokraterna samt både republikaner och demokrater i kongressen. Då Demokraterna innehar majoriteten i Senaten och förslaget inte inkluderar stöd till Ukraina, anses förslaget ha små chanser att gå igenom. Dessutom har det avbrutit förhandlingarna om budgeten för amerikanska myndigheter och andra ärenden, vilket i sin tur kan leda till en budgetnedstängning i mitten av november.