om: Billström: Ungerns meddelande tillkännagörande Alternativtitlar: – Billström kommenterar det ungerska meddelandet – Billström svarar på Ungerns meddelande – Ungerns besked kommenteras av BillströmDen svenska regeringen är övertygad om att Ungern kommer att godkänna Sveriges Natoansökan, trots den senaste kritiken från ungerskt håll. Utrikesminister Tobias Billström säger att de tidigare löftena fortfarande gäller och att Ungern inte har ställt några speciella villkor för att släppa in Sverige i Nato. Han påpekar också att Sverige redan har behandlats färdigt i det ungerska parlamentet och nu bara väntar på den slutliga omröstningen. Vad gäller Turkiet kommer parlamentet att rösta om den svenska Natoansökan senast den 10 december. Utrikesministern säger att regeringen inte har någon insyn i den pågående F-16-affären mellan USA och Turkiet och att de inte heller har något behov av det.