Oskarsborg i Norge lamslaget av snöstorm: ”Livsfarligt kallt”Uppdaterad 06.27 | Publicerad 05.34

Trafiken på E18 i Norge nära svenska gränsen är i princip stillastående. Röda korset har idag åkt ut för att kontrollera om människor är vid liv. Enligt Arnulf Hansen, beredskapssamordnare, kan bilar få slut på bränsle och människor kan frysa ihjäl eftersom de inte får mat eller filtar.

E18 i Norge nära svenska gränsen har drabbats av kraftigt snöoväder vilket har orsakat kilometerlånga köer. Trafiken har stått helt still under natten på grund av lastbilar som blockerar vägen. För att rädda fastklämda människor längs E18 har Norsk folkehjelp och Röda korset genomfört en räddningsoperation under natten. Människor har suttit fast i upp till 12 timmar innan räddningen kom.

Det rapporteras att ett dussintal lastbilar med sommardäck sitter fast på E18 och att det kommer att ta lång tid att lösa situationen. Arbete pågår för att hjälpa de människor som är fast i köerna.

Enligt Trafikverket kommer vägen vara avstängd fram till tisdagsmorgonen, men prognosen är osäker.

Texten uppdateras.