Spelarna anser att OS-chanserna kommer att vara utmanandeSverige räddade en poäng mot Italien, men det kan vara för sent för att säkra en plats i OS. Efter att ha deltagit i varje OS sedan 1996 ser det nu ut som att Sverige kommer att missa mästerskapet i Paris nästa år. Magdalena Eriksson och Nathalie Björn uttryckte sin besvikelse efter matchen och konstaterade att Sveriges chanser nu är betydligt svårare. De måste förlita sig på att Spanien förlorar eller tappar poäng för att ha en chans. Trots den prekära situationen valde Zecira Musovic att se på den viktiga poängen som Sverige säkrade i matchen. SVT:s expert Daniel Nannskog dömde däremot ut Sveriges chanser och ansåg att det var kört. Han menade att Sverige måste förlita sig på att både Italien och Spanien misslyckas, något som han inte trodde var sannolikt med tanke på Sveriges prestationer i matchen.