Ciarán-stormen sveper över EuropaEn monsterstorm med namnet Ciarán förväntas slå till mot nordvästra Europa med kraftiga vindar och översvämningar. Stormen kallas för både ”bombcyklon” och ”monsterstorm” på grund av sin intensitet. Ciarán förväntas komma in över Storbritannien, Irland, Frankrike och Pyreneiska halvön under onsdagskvällen och fortsätta in under torsdagen. Ute till havs förväntas vindarna vara i orkanstyrka innan de drar in över land. De sydvästra delarna av Storbritannien förväntas bli epicentrum för stormen, med starka vindar och kraftigt regn i övriga delar. Översvämningar förväntas i kustområdena i Frankrike, Portugal och Spanien. Räddningstjänsten på Jersey uppmanar invånare att vara förberedda på svåra förhållanden. Storbritanniens vädertjänst har utfärdat en varning om fara för liv och att samhällen kan bli avskurna på grund av översvämningar. Översvämningsvarningar finns även i England. I Sverige väntas hårda vindar längs kusten fram till helgen, men inga stormvindar som i Storbritannien.