Dansk spionchef slipper undan åtalTidigare försvarsminister Claus Hjort Frederiksen och tidigare chefen för Danmarks militära underrättelsetjänst, Lars Findsen, kommer inte att åtalas för att ha läckt statshemligheter. Åklagarmyndigheten har beslutat att inte gå vidare med åtal mot dem och en tidigare anställd hos polisens underrättelsetjänst (PET) efter att högsta domstolen beslutat att åtalet inte ska hållas bakom lyckta dörrar. Beslutet har skapat en viss kontrovers då det tolkas som att det nu råder straffrihet för att läcka hemligstämplat material. PET-chefen Finn Borch Andersen anser att lagen behöver skrivas om för att möjliggöra rättsfall där hemliga uppgifter förekommer. Claus Hjort Frederiksen är lättad över beskedet och planerar att fira triumfen tillsammans med Lars Findsen och deras försvarsadvokater. Exakt vad för hemliga uppgifter de misstänks ha avslöjat är okänt.