Diskutera situationen i Gaza efter Hamas mellan USA och IsraelUSA och Israel diskuterar möjligheterna för en framtida Gaza efter det pågående kriget mellan Hamas och Israel. Enligt uppgifter till nyhetsbyrån Bloomberg övervägs inrättandet av en multinationell styrka där USA skulle vara delaktig, en fredsbevarande styrka och ett FN-övervakat styre i Gaza. Vita huset och det amerikanska utrikesdepartementet har inte kommenterat uppgifterna men utrikesminister Antony Blinken nämnde ämnet vid ett utskottsmöte i senaten. Han underströk att det inte är möjligt att återgå till status quo där Hamas styr över Gaza eller där Israel kontrollerar området. Blinken kommer även att resa till Israel för att möta den israeliska regeringen och besöka andra länder i regionen för att diskutera situationen. President Joe Biden har även talat med Jordaniens kung Abdullah II om att underlätta humanitär hjälp till Gaza och att återställa samhällsservicen där. De betonade vikten av att skydda civilbefolkningen, respektera internationell humanitär rätt och att förhindra tvångsförflyttningar av palestinier från Gaza.