Efter attackerna på Jabalia i Gaza: FN måste undersöka möjliga krigsförbrytelser.Minst 50 personer ska ha dött i en attack mot flyktinglägret Jabalia i Gaza enligt Al Jazeera och nyhetsbyrån AFP. IDF, den israeliska militären, påstår att attacken var riktad mot Hamas och hade som syfte att ta kontroll över området. En Hamas-befälhavare sägs ha dödats, men Hamas förnekar detta. Det finns ingen oberoende bekräftelse på dödssiffran eller antalet skadade.

Jabalia-lägret är det största flyktinglägret i Gaza och enligt FN bor det minst 116 000 människor där. Lägret är mycket tätbebyggt och har skolor och vårdcentraler. Israel har uppmanat invånarna att evakuera söderut, men lägret ligger inom denna zon.

Attacken har mött starka reaktioner internationellt. Läkare utan Gränser fördömer attacken och flera länder, bland annat Qatar och Jordanien, har också uttryckt sin avsky. Propalestinska demonstrationer har ägt rum i London och Qatar.

Enligt Hamas har sju gisslan dödats i attacken, varav tre ska ha utländskt medborgarskap. Dessa uppgifter har ännu inte kunnat bekräftas av oberoende källor.