Jetströmmar över Atlanten skapar Stormen CiaránStormen Ciarán slog till över Storbritannien och den europeiska Atlantkusten. Vattenstånden var redan förhöjda efter stormen Babet för två veckor sedan, vilket ledde till att den brittiska sydkusten förberedde sig för översvämningar. Ciarán är en så kallad bombcyklon, vilket innebär att det är ett lågtryck som fördjupas kraftigt på kort tid.

Stormen drivs av extra starka jetströmmar över Atlanten, vilket fick flera flygplan att flyga i hastigheter över 1 200 kilometer i timmen. Flygplanen nosade till och med på ljudvallen under natten mot onsdagen. En American Airlines-flygning från New York till London hade en toppfart på 1 252 kilometer i timmen och landade 54 minuter före tidtabell. Flygplanen sparade tid och pengar på grund av de starka jetströmmarna.

Även om flygplanen färdades i extremt höga hastigheter, slogs inga hastighetsrekord. Under februari 2020 flög en Boeing 747 från British Airways med en fart på 1 328 kilometer i timmen från New York till London på grund av starka jetströmmar.