Nu faller domen – person hittades inrullad i mattaEn 50-årig man har dömts till nio års fängelse för dråp av den ukrainska pastorn Ruslan Fazlieiev. Fazlieiev hittades inrullad i en matta, fastsurrad i en betongplint och sänkt till havets botten. Pastorn hade bott i Sverige av och till i många år och lämnade efter sig två barn och en exfru. Han beskrivs som en person fylld av glädje och kärlek till livet. Fazlieiev försvann efter en fest hos en arbetskamrat och hittades senare knivhuggen och inrullad i en matta utanför Gålö i Stockholms skärgård. Polisens tekniker hittade hårstrån i Fazlieievs händer som visade sig vara från en verkstadsägare som han tidigare hade jobbat för. Verkstadsägaren greps, häktades och åtalades för mordet. De två männen hade en bråkig relation och var oense om bland annat kriget i Ukraina. Verkstadsägaren har nekat till brottet och hävdat att en mystisk figur vid namn Hassan skulle ha dödat Fazlieiev, men åklagaren avfärdade detta som osannolikt då ingen annan än den misstänkte mannen hade sett Hassan.