Otydliga uppgifter om antal civila dödsoffer i attacken i JabaliaPalestinier söker överlevande efter en israelisk flygräd mot flyktinglägret Jabalia i Gaza. Den israeliska militären påstår att det inte finns tillförlitliga uppgifter om antalet civila som dödades i attacken. En talesperson för den israeliska militären erkänner att det finns rapporter om civila dödsfall. Många palestinier bor i flervåningshus i lägret och bilder efter attacken visar förstörda hus och människor som räddas ur ruinerna. Den israeliska attacken genomfördes för att slå ut ett högt Hamasbefäl och förstöra Hamasinstallationer. Israel betonar att man gör allt för att minimera skador på civila. En läkare från ett närbeläget sjukhus säger att hundratals människor har dödats eller skadats. Saudiarabien fördömer attacken och tre sydamerikanska länder reagerar genom att avbryta eller ompröva sina diplomatiska relationer med Israel. Bolivia avbryter relationerna, medan Chile och Colombia kallar hem sina ambassadörer för konsultationer.