Person riskerar livstid efter gängkriget i SundsvallEn 21-årig man, som sägs ha varit en ledande figur i ett gängkrig i Sundsvall, riskerar nu livstids fängelse när domen i det stora gängmålet i Sundsvalls tingsrätt faller på onsdagen. Enligt åklagare Henrik Wallin har konflikten sin grund i rivaliteten mellan Foxtrot- och Dalennätverken, baserade i Stockholm. 21-åringen, som tidigare tillhörde Dalennätverket i Sundsvall, ska ha brutit med dem och gått med i Foxtrot istället. Detta ledde till att han inledde en kamp för att ta över narkotikamarknaden och använde våld för att bli av med sina tidigare medkumpaner. Nio personer i nätverket stod på hans ”dödslista”. Konflikten eskalerade då ett mordförsök skedde på tre unga män med kopplingar till Dalen, där två pojkar på 15 år anlitades som misstänkta skyttar. Försöken till grova våldsbrott fortsatte sedan i staden, med bland annat försök att detonera sprängladdningar och kartläggning av andra personer som skulle bli offer. Målet inkluderar även hantering av stora mängder narkotika. Bevisningen mot 21-åringen utgörs främst av chattkonversationer mellan de åtalade, vilka polisen har kunnat följa via så kallad hemlig dataavläsning. Trots bevisen har 21-åringen förnekat brott under rättegången. Den slutliga domen kommer att meddelas av Sundsvalls tingsrätt.