Artikel: Bakgrund till skolattacken: Misstankar kring pojken’s planering Artikel: Utforskning av pojken’s misstänkta planer bakom skolattacken Artikel: Misstänkt: Pojken’s påstådda planering av skolattacken granskas Artikel: Pojken’s påstådda planering av skolattacken under lupp: Misstankar väcker oro Artikel: Misstanke väcks: Pojken’s påstådda skolattack planeras nogaEn 16-årig pojke har blivit åtalad för att ha planerat en skolattack i Göteborgsområdet. I hans rum har polisen hittat flera knivar, en dödskallemask och ett ”manifest” där han uttrycker högerextrema åsikter. Dessutom har pojken gjort en lista på personer i skolan som han vill döda eller skada. Han har även diskuterat musikval för dådet med en vän som tidigare dömts för en skolattack. Pojken har erkänt att han fantasierar om att attackera personer i skolan när han blir arg, men säger samtidigt att det bara är fantasier och att han inte skulle våga göra något på riktigt. Åtalet omfattar även brott mot vapenlagen och brott mot lagen om explosiva varor, då polisen hittade knivpatroner och explosiva varor i hans rum. Dom i målet kommer att meddelas av Alingsås tingsrätt. Åklagaren yrkar på ungdomsövervakning som straff.