FN fördömer attacker mot flyktingläger i GazaIsrael attackerar fortsättningsvis flyktinglägret Jabalia i norra Gaza vilket har fördömts av flera länder. FN anser att attackerna kan vara krigsförbrytelser på grund av deras oproportionerliga natur. Israel anklagar Hamas för att gömma sig inom civila byggnader och medvetet utsätta civilbefolkningen för fara. Effekterna av attackerna har ännu inte verifierats, men enligt Hamasstyrda hälsodepartementet har det uppstått dödsfall och skador bland civilbefolkningen. FN fördömer attackerna på grund av det stora antalet civila offer och den omfattande förstörelsen och betecknar dem som oproportionerliga attacker som potentiellt kan vara krigsförbrytelser. Även Iran, Jordanien och Saudiarabien har fördömt attackerna mot flyktinglägret. Tysklands förbundskansler har uttryckt solidaritet med Israel samtidigt som betoningen ligger på skyddet för civila i Gaza. Jordanien har kallat hem sin ambassadör i Israel och uppmanar Israel att stoppa kriget mot Gaza och få slut på den humanitära katastrofen det orsakar. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har uttryckt att detta är ett långt och svårt krig, men att Israel kommer att segra och fortsätta striden tills den är över.