Från 0-3 till 6-4: Linköping vänder matchen efter intensiv irritationLinköping vann sin första trepoängare på bortaplan denna säsong på ett kämpigt sätt. Deras senaste trepoängare på bortais var i januari, så det är ovanligt för LHC att ta full pott på bortaplan.

– Det var otroligt skönt. De gjorde mål i början, men vi hade tro på oss själva, säger Patrick Russell, som spelade en betydande roll i matchen, till TV4 Play.

Oskarshamn hade en 4-2 ledning i början av den tredje perioden innan LHC tog över helt. Vid ställningen 4-4 hade LHC till och med ett mål bortdömt efter att Russell satt in pucken när målet möjligen inte var på rätt plats. Händelsen granskades av videodomarna.

– Målet kanske var gjort när målet var ur position, men det förändrade ingenting, säger Russell som var irriterad efter det bortdömda målet.

Matchvinnande målet skulle dock komma från Russell. Med sex minuter kvar av matchen blev han frispelad och lyfte in 4-5 med en backhand och fullbordade därmed en imponerande vändning framför den chockade och tysta hemmapubliken.

Han hade det bortdömda målet i tankarna och gick fram till domarna för att fråga om det var mål.

– Jag frågade domaren om det var mål, berättar Russell.

Oskarshamn hade en stark slutspurt för att försöka kvittera. Istället gjorde Broc Little 6-4 i tom bur samtidigt som hemmafansen buade.

– Vi förlorade huvudet i X antal situationer och spelade för tvunget, vilket kostade oss mycket. Man märkte det redan under andra perioden. Det var starkt av Linköping, men vi måste se oss själva i spegeln och analysera vad vi kunde ha gjort bättre, säger Oskarshamns tränare Martin Filander.