När ytterhögern manifesterade i Aten: En våldsam konfrontationFlera personer har gripits vid våldsamma sammandrabbningar mellan demonstranter från extremhögern och motdemonstranter i Aten. Demonstrationen hölls av anhängare till den förbjudna gruppen Gyllene Gryning, som inte tillåts hålla manifestationer. Även andra grupper inom extremhögern deltog i protesten.

Våldsamheterna spred sig i den grekiska huvudstaden, inklusive tunnelbanesystemet, trots en stor polisinsats. Cirka 40 personer greps av polis och ett tiotal av dem stod inför domstol på torsdagen. Polisen utreder också anklagelser om polisbrutalitet under insatsen.

Protesten ägde rum på en minnesdag för två medlemmar i Gyllene Gryning, ett parti med nynazistiska tendenser, som sköts till döds för tio år sedan. Partiet hade tidigare suttit i det grekiska parlamentet fram till 2019, men förbjöds 2020 på grund av sin kriminella verksamhet.