Gaza-invånare ska skickas tillbaka till IsraelSäkerhetskabinettet i Israel beslutade att skicka tillbaka Gazabor som för närvarande arbetar i Israel till det palestinska området. Israel kommer heller inte längre att tillåta nya palestinska arbetare från Gaza att komma in. Dessutom kommer Israel att hålla inne palestinska skattepengar som samlas in för Gaza, enligt ett uttalande från säkerhetskabinettet.

Beslutet innebär att arbetare från Gaza som befann sig i Israel under Hamas terrordåd den 7 oktober kommer att skickas tillbaka. Antalet berörda personer är ännu okänt, men innan detta beslut fanns det cirka 18 500 arbetstillstånd för Gazabor att arbeta i Israel.

En annan del av beslutet är att hålla inne de skatteintäkter som Israel samlar in för Gazaremsan på uppdrag av den Palestinska myndigheten.

Beslutet att hålla inne skattepengarna har kritiserats starkt i den israeliska tidningen Haaretz.