Irriterad Novak Djokovic vann mot Holger Rune efter att ha retat på publiken– För några år sedan mötte jag Holger på US Open när han fortfarande var ung, och jag kunde se hans talang. Våra matcher är alltid tuffa och går till slutet. Det var en fantastisk vinst mot en stor spelare, säger Djokovic efter matchen i en sändning på Eurosport.

Djokovic var irriterad från början men påverkades inte av publiken burop, som han svarade på med utmanande gester där han ofta tog sig mot örat.

Det uppstod en het diskussion vid 5-4 i andra set. Djokovic slog bollen precis utanför linjen, något som domaren inte märkte. Rune fortsatte spelet och sträckte upp handen för en utmaning för sent. Han skulle ha avslutat spelet och gjort en utmaning. Poängen gick till Rune, även om han egentligen skulle ha fått poängen eftersom Djokovic slog bollen utanför.

Djokovic fokuserade på reglerna och inte på att han slog bollen utanför.

I den förvirrande situationen dömdes poängen till 30-30, vilket var korrekt med tanke på vad som hände, men inte enligt reglerna som skulle ha lett till 40-15 och två matchbollar för Djokovic.

– Hans boll var utanför och sedan utmanade han, påpekade en arg Djokovic.

Domaren stod på sig:

– Det är min bedömning och jag kommer inte att ändra mig, svarade han.

I nästa boll kom serben fram till 40-30 och en matchboll, men Rune räddade den och tvingade fram ett tiebreak som han vann med 7-3.

När matchbollen slogs in gick Djokovic långsamt runt med racketen i en segergest och log sitt största leende.