Israel pågår i Gaza cityIsrael aktiverade sin invasion av Gaza City, enligt premiärminister Benjamin Netanyahu. Förre stabschefen Yair Golan varnar dock för de faror som väntar i form av Hamas tunnlar, som han beskriver som ”en dödsfälla”. Generallöjtnant Herzi Halevi informerade att Israel har omringat staden från flera håll och att deras styrkor har påbörjat operationer inne i Gaza City. Striderna förväntas vara svårare än tidigare, då de äger rum i en tätbefolkad stadsmiljö. Hamas förbereds med fällor och prickskytte- och pansarvärnspositioner. IDF:s före detta stabschef föreslår en strategi för att hantera tunnlarna genom att hitta och försegla ingången eller använda rök för att skada fienden och tvinga den att lämna tunnlarna. Försvarsminister Yoav Gallant hävdar att man har unika lösningar för att eliminera Hamas tunnelnätverk. Israel planerar att ta kontroll över hela staden och ge terroristerna två alternativ: att antingen dö i tunneln eller att kapitulera villkorslöst.