Skaldjup skalv i Nepal kräver flera dödsofferMinst 37 personer har dött och ett okänt antal är skadade efter ett jordskalv i västra Nepal. Lokala myndigheter har rapporterat att dödssiffran kan stiga då flera bergsbyar ännu inte har fått kontaktats. Skalvet inträffade vid midnatt lokal tid och hade en magnitud på 5,6 enligt den amerikanska geologiska myndigheten USGS. Epicentrumet för skalvet låg i Jajarkot, cirka 40 mil nordost om huvudstaden Katmandu. I distriktet Rukum har 20 personer dött och lika många har skadats. Räddningspersonal letar igenom husresterna efter att många byggnader har rasat ihop. Skalvet kändes även i huvudstaden Delhi i Indien, där människor sprang ut på gatorna av rädsla att deras hus skulle rasa. Detta är det tredje skalvet i Nepal på en månad, och landet har tidigare drabbats hårt av jordbävningar, med runt 9 000 dödsoffer under en jordbävning år 2015.