Under lovet tränade unga musiker i Östersund hårtUnder höstlovet hade planerna för Kulturskolan i Östersund varit att erbjuda eleverna ett läslov, där fokus låg på att läsa och upptäcka olika litterära verk. Men det visade sig att det även fungerade utmärkt som en musikvecka. Eleverna har därför varit engagerade i intensiva musikövningar under hela veckan.

Kulturskolan i Östersund har ett brett utbud av kurser inom olika konstformer, inklusive musik, dans, teater och bildkonst. Under höstlovet skulle tanken vara att eleverna skulle få en chans att arbeta med läsning och skrivning. Men istället för att följa det ursprungliga programmets inriktning, valde eleverna att använda veckan till att fokusera på sina musikaliska färdigheter.

Eleverna har haft möjlighet att repetera tillsammans med professionella musiker, samt att delta i olika workshops och masterklasser. Den hårda träningen och det dedikerade arbetet har verkligen gett resultat, och eleverna har visat imponerande framsteg under veckan.

Kulturskolan är mycket stolt över elevernas engagemang och entusiasm. De är glada över att eleverna själva valde att fokusera på musik under veckan och att de varit så motiverade att utvecklas inom detta område.

För eleverna har det varit en fantastisk möjlighet att satsa extra på sina musikaliska intressen och att få lära sig av professionella inom branschen. Det har också gett dem en chans att träffa och samarbeta med andra talangfulla ungdomar från Kulturskolan.

Höstlovet har visat sig vara en perfekt tid för eleverna att fördjupa sig inom musikens värld. Det har gett dem en chans att utmana sig själva och att utforska sina musikaliska talanger på en helt annan nivå än under den vanliga skoltiden.

Kulturskolan i Östersund ser redan fram emot nästa läslov och möjligheten att erbjuda eleverna ännu fler spännande och utvecklande aktiviteter inom musik. Det visar på hur flexibilitet och anpassning kan skapa nya och oväntade möjligheter för eleverna att utforska sin kreativitet och passion.