Attack skadar 15 FN-soldaterI Mali har 15 soldater från FN:s fredsbevarande styrkor skadats i två separata attacker. Attackerna genomfördes med sprängladdningar när soldaterna försökte dra sig tillbaka från ett rebellfäste i norra delen av landet. FN:s talesperson, Stephane Dujarric, bekräftade händelserna. Åtta av de attackerade soldaterna evakuerades och befinner sig nu i stabilt tillstånd. För de sju soldater som attackerades i fredags är deras skadeläge ännu oklart.

Det är inte första gången som FN-soldater utsatts för attacker i Mali. Den 21 oktober i år genomförde extremistgruppen JNIM en liknande attack mot FN-soldater och tog på sig ansvaret för den.

I juni i år röstade FN:s säkerhetsråd igenom en resolution om att avveckla det tio år långa fredsbevarande uppdraget Minusma i Mali.