Brand i gamla skolan i BeatebergUnder natten mot lördagen bröt en brand ut i Beatebergs gamla folkskola i Skogås söder om Stockholm. En förbipasserande upptäckte branden och larmade vid 00.30. Totalt var 21 brandmän på plats för att bekämpa branden. Två av brandmännen skadades i insatsen och fördes till sjukhus med ambulans. De hade fått lätta brännskador i nacke och hand i samband med utvändig släckning. Det är oklart hur skadorna uppstod. Det tog drygt en timme för lågorna att bryta igenom taket på den övergivna skolan och slå upp mot natthimlen i regnet. Räddningsledaren beslutade att låta byggnaden brinna ner eftersom den var övergiven och ingen verksamhet bedrevs där. Gamla Nynäsvägen var avstängd under större delen av räddningsinsatsen, men vid 04.30 hade de flesta brandmännen lämnat platsen och bara en sista brinnande vägg återstod av skolan.