Familjen lurvig tjuv tog med sig inbrottEn koala i Australien har blivit känd för att ha begått flera inbrott i en plantskola. Koalan, som har fått namnet Claude, har blivit filmad av övervakningskameror när den tar sig in i plantskolan och äter upp eukalyptusplantor. Nu verkar det som att Claude även har börjat ta med sig sina kompisar på inbrotten.

Claude har blivit en lokal kändis i staden Lismore i norra New South Wales. Ägaren till plantskolan berättar att Claude och två andra koalor har börjat dyka upp tillsammans i jakt på eukalyptusblad. Inbrotten har kostat ägaren tiotusentals kronor.

Ägaren påpekar att Claudes beteende är ett symtom på ett större problem – bristen på träd som kan ge koalor föda. Området har tidigare blivit kraftigt avskogat. För att lösa problemet ska Världsnaturfonden plantera eukalyptusträd utanför plantskolan, så att Claude och hans vänner kan överleva utan att behöva begå brott.