Skalvet i Nepal kräver över hundra livDödstalen ökar efter det jordskalv som inträffade i Nepal natten mot lördagen. Enligt en polistalesperson har minst 119 personer dött och minst 100 personer skadats. Gopal Chandra Bhattarai, talesperson för polisen i Karnaliprovinsen, säger att det är svårt att få information eftersom områdena som drabbats är svårtillgängliga och avlägsna.

Skalvet inträffade vid midnatt lokal tid och hade en magnitud på 5,6 enligt den amerikanska geologiska myndigheten USGS. Centrum för skalvet var i Jajarkot, drygt 40 mil nordost om huvudstaden Katmandu. I distriktet Rukum har många hus rasat samman och räddningspersonal letar igenom husresterna.

Indiska medier rapporterar att skalvet kändes i huvudstaden Delhi. Många människor sprang ut på gatorna av rädsla att deras hus skulle kollapsa. Jordskalv är vanliga i Nepal och enligt Times of India är detta det tredje jordskalvet i landet den senaste månaden. År 2015 dog cirka 9 000 människor i en jordbävning i Nepal.