Svensk man gripas i Turkiet efter internationell efterlysningEn man från Malmö i 40-årsåldern är efterlyst både i Sverige och USA för misstankar om grova narkotikabrott och för att ha varit en viktig aktör inom grov organiserad brottslighet genom FBI:s chattjänst Anom. Amerikanska myndigheter har erbjudit en belöning på upp till 54 miljoner kronor för information som kan leda till hans gripande. Mannen var en nyckelspelare när FBI lyckades sprida Anom i kriminella nätverk. Han bedrog amerikanerna genom att sälja telefoner med Anom installerat till flera kriminella grupper. Genom Anom kunde både amerikansk och svensk polis läsa de kriminellas kommunikation, vilket resulterade i att 155 personer greps i Sverige.

Trots den internationella efterlysningen kunde mannen ofta ses i Istanbuls nattliv och sägs ha skaffat flera bostäder och en hund efter att han blivit internationellt efterlyst och erhållit turkiskt medborgarskap. Efter att USA:s belöning blev känd försvann han helt från radarn enligt uppgift till SVT. Den turkiska inrikesministern meddelar att mannen ansökte om turkiskt medborgarskap under ett falskt namn och att Turkiet nu inleder processen för att återkalla hans medborgarskap. Mannen är en av flera internationellt efterlysta brottsmisstänkta som har gripits i Turkiet på senare tid.