Väpnad grupp bortför fängslad ex-diktatorTidigare juntaledaren Moussa Dadis Camara har förts bort från sin cell av en beväpnad grupp i Guinea. Skottlossning hördes i huvudstaden Conakry i samband med händelsen. Två andra personer, som också är anklagade för delaktighet i en massaker 2009, togs också från fängelset av gruppen. Det är delvis oklart hur fritagningen gick till, men representanter för rättssystemet säger att gruppen bestod av maskerade soldater som anlände till fängelset i gryningen. En representant för tidigare diktatorn säger dock att han tror att Camara har kidnappats och att Camara tror på rättssystemet i Guinea och inte skulle försöka fly. Delar av huvudstaden stängdes ned efter rymningen, men regeringen säger att det inte handlar om en ny militärkupp. Den nuvarande juntaledaren Mamady Doumbouya har fortsatt stöd från militären och bedyrar att armén stödjer juntans reformer. Doumbouya tog makten i en kupp i september 2021 och Camara återvände till Guinea samma år och fängslades för sin inblandning i en massaker på regimkritiker. Enligt flygplatspersonalen hade inga plan lyft från huvudstaden på lördagsförmiddagen.