Veckans nyheter från Skåne | SVT NyheterSVT Nyheter Skåne har under veckan gjort en omfattande granskning av personer som blivit dömda till utvisning efter att ha begått grova brott i Sverige. Nästan tre av fyra personer som blivit utvisade till Syrien sedan 2016 är fortfarande kvar i Sverige efter att de avtjänat sina straff, enligt granskningen.

I en av de undersökta fallen handlar det om en man som dömts för grova våldtäkter i Malmö. Han blev utvisad till Syrien, men återvände till Sverige efter endast fyra dagar med hjälp av ett falskt pass.

Försvarsmakten misstänker att stora mängder militärt material har försvunnit från ett lager i det nedlagda sockerbruket i Köpingebro. Det är den ideella organisationen Försvarsutbildarna i Ystad som anses vara skyldiga till försvinnandet. Organisationen har under åren samlat på sig militärt material som nu misstänks ha försvunnit.

Oljeutsläppet från det grundstötta fartyget Marco Polo har orsakat stora skador i Blekinge. Miljörättsprofessor Jonas Ebbesson menar att rederiet TT-Line kan komma att ställas inför krav på stora skadestånd på grund av utsläppet.

En kontroversiell väggmålning vid Folkets Park i Malmö har väckt starka känslor och anklagas för antisemitism. Målningen visar bland annat Israels premiärminister Benjamin Netanyahu som en orm och en vampyr. Polisanmälningar har gjorts mot målningen som sägs innehålla gamla antisemitiska nidbilder.