Zelenskyj: Israel-Hamas-konflikten skymmer Ukrainas fokusZelenskyj har uttalat att fokusskiftet är ett av Rysslands mål och att Ukraina tidigare hamnat i skymundan. Han menar dock att de har klarat sig ur svåra situationer tidigare och är övertygad om att de kommer att övervinna även denna utmaning. Det ukrainska public service-bolaget Suspilne rapporterade om hans kommentarer.

Överbefälhavare Valerij Zaluzjnyj har tidigare påstått att kriget i Ukraina befinner sig i ett dödläge vilket skulle kunna gynna Ryssland. Zelenskyj förnekade detta påstående under en presskonferens och menade att de inte befinner sig i ett dödläge. Samtidigt erkände han att man stött på svårigheter och att Ukraina behöver ytterligare militärt stöd från västländerna.

På lördagen gjorde EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen ett oväntat besök i Ukrainas huvudstad Kiev. Mötet med Zelenskyj handlade bland annat om Ukrainas strävan att bli medlem i EU och hur EU fortsatt kan bistå Ukraina. Detta var von der Leyens sjätte besök i Kiev sedan Ryssland invaderade Ukraina i februari förra året.