Attack mot ceremoni orsakar dödsfall bland ukrainska soldaterI fredags attackerades Zaporizjzja i sydöstra Ukraina av ryssarna, vilket resulterade i att flera soldater dog och civila skadades. Enligt ukrainska militären riktades attacken mot en grupp militärer som samlades för en ceremoni. Det har inte framkommit något om antalet döda och skadade i attacken, men enligt Ukrainskaja Pravda uppges det vara över 20 soldater från samma förband som dog. Det har rapporterats att attacken var riktad mot en prisceremoni för soldater. Det är känt att det var en Iskanderrobot som användes i attacken, men exakt information om händelsen är ännu inte offentliggjord. Försvarsminister Rustem Umerov har beordrat en utredning och kallar händelsen för en ”tragedi”. Tre dagars sorg har utlysts i Transkarpatien, där det drabbade förbandet är baserat. Detta liknar en tidigare attack den 5 oktober, då 59 civila dog i en robotattack mot en ukrainsk by.