En ambassadör bär Davidsstjärnan ”för att skapa uppmärksamhet”Israels FN-ambassadör, Gilad Erdan, bar nyligen den gula Davidsstjärnan på ett möte i FN:s säkerhetsråd. Valet att bära denna symbol väckte kritik, då den judiska symbolen tidigare utnyttjades av nazisterna för att peka ut och förfölja judar under Förintelsen. Erdan försvarar sitt val genom att säga att han ville chocka säkerhetsrådet och påminna medlemsländerna om deras tystnad. Han ville även framföra ett budskap om att Israel inte längre är svagt som de var under Förintelsen. Kritiken mot Erdan inkluderar att handlingen vanärar Förintelsens offer och staten Israel enligt den israeliska myndigheten Yad Washem. FN:s säkerhetsråd är för närvarande splittrat och har inte kunnat enas om en enda resolution om utvecklingen i Mellanöstern eller om Hamas attack mot Israel.