Erdogan attackerar Sverige för 50:e gångenTurkiet uppmanar Sverige att göra mer för att gå med i Nato, enligt landets president, Recep Tayyip Erdogan. I en genomgång av Aftonbladet framgår det att Erdogan eller hans ministrar har upprepat detta budskap minst 50 gånger sedan Sverige skickade in sin Nato-ansökan. Erdogan har också kritiserat Sverige för att inte ha gjort tillräckligt för att stoppa PKK:s verksamhet. Detta senaste uttalande kommer bara en vecka efter att Erdogan överlämnade Nato-ansökan till parlamentet. Tidigare Turkiet-ambassadören Michael Sahlin säger att Erdogan har svängande åsikter och det är svårt att förutse hur situationen kommer att utvecklas. Turkietexperten Paul Levin säger att retoriken är en del av den pågående förhandlingen och att det är svårt att säga hur länge Turkiet kommer att hålla dörren stängd för Sveriges Nato-ansökan.