Missnöjda väljare ett år före USA:s presidentvalOm ett år går USA till presidentval, en tillställning som förväntas stå mellan Joe Biden och Donald Trump. Men väljarna är inte nöjda med dessa kandidater. Enligt en sammanställning av aktuella mätningar har över hälften av väljarna en negativ bild av både Biden och Trump. En orsak till detta är ålder, då tre fjärdedelar av väljarna är oroade över Bidens och Trumps mentala och fysiska hälsa. Utöver detta har två tredjedelar farhågor kring de rättsliga processer som Trump står inför. Trots dessa oroande siffror för båda kandidaterna är de ändå de huvudsakliga alternativen i presidentvalet 2024. Detta har gett upphov till oro inom Republikanerna, då den oberoende kandidaten Robert F Kennedy har börjat dra till sig en betydande del av Trumps stöd. Kennedy har också fått stort stöd från tidigare Trumpväljare. Han skulle för närvarande få 13 procents stöd i ett val, vilket skulle innebära att han spelar en vågmästarroll, precis som Ross Perot gjorde 1992, vilket möjliggjorde Bill Clintons seger. En annan oberoende kandidat som bör hållas ögonen på är filosofiprofessorn Cornel West, som nu uppskattas ha ett stöd på 4 procent. Sammantaget är väljarna inte nöjda med de två huvudalternativen och letar efter alternativa kandidater att rösta på.