Omarbetad titel: Flera mordkommandon avvärjda: Uppgifter visarPolisen har troligtvis stoppat flera mordkommandon på lördagen. Flera personer har gripits, inklusive två pojkar. På grund av överbelastning på Sis-hemmet fördes bara en av dem dit, medan den andra kördes hem till sin familj. Polisen kallades till området Upplands Väsby utanför Stockholm efter att en person hade sett en grupp ungdomar och känt sig illa till mods. När polisen kom bröt tumult ut och tonåringarna sprang åt olika håll med poliserna i hälarna. Ett vittne hävdar att minst en av ungdomarna sågs kasta ett vapen. Polisen misstänker att ungdomarna hade samlats för att begå ett mord, och händelsen kopplas till gängkriminalitet. Tre män i 20-årsåldern har anhållits av åklagare och polisen undersöker händelsen som förberedelse till mord. Under polisens insats i Upplands Väsby fick de även kännedom om två ungdomar på ett hotell utanför Stockholm. Där hittades två killar under 15 år med skarpa vapen, och i deras telefoner ska polisen ha upptäckt chattmeddelanden om att mörda någon. Uppdragsgivaren tros vara en falang i gänget Rawa Majid Foxtrot. De båda pojkarna skulle egentligen omhändertas av Socialtjänsten och föras till Sis-hem, men på grund av överbelastning fick bara en av dem tas om hand och den andra kördes hem till sin familj. Åklagarmyndigheten söks för kommentarer.