Trump blir inbjuden av ZelenskyjUkrainas president Volodymyr Zelenskyj önskar att den tidigare amerikanska presidenten Donald Trump besöker Ukraina för att han kan förklara hur kriget fungerar. Zelenskyj hävdar att han på 24 minuter kan förklara för Trump varför kriget inte kan avslutas på grund av Putin. Bakgrunden är Trumps tidigare påstående att han bara skulle behöva 24 timmar för att avsluta kriget. Zelenskyj säger att han inte har talat med Trump sedan denne lämnade ämbetet i januari 2021, och att om Trump inte är redo att resa till Ukraina kan han inte nå fred. Trump har tidigare hävdat att kriget skulle ta slut snabbt om han var president och att han har goda relationer med både Zelenskyj och Putin. Zelenskyj förklarar att terroristerna, med hänvisning till Ryssland, måste lämna Ukrainas territorium innan diplomati kan diskuteras. Han förstår dock att omvärldens inställning till kriget kan förändras och att det kan finnas krigströtthet både bland soldaterna och runtom i världen.