Tusentals regimkritiker grips i BangladeshPolisen i Bangladesh har genomfört omfattande räder runt om i landet och gripit cirka 8 000 oppositionella aktivister. Tillslagen kommer en vecka efter en stor regimkritisk demonstration i huvudstaden Dhaka, där cirka 100 000 personer samlades. Polisen upplöste protesten och en polis dödades i samband med detta.

Oppositionspartiet BNP har på senare tid ökat sina protester mot regeringen och krävt premiärminister Sheikh Hasinas avgång. BNP vill att en fristående regering övervakar de allmänna valen som planeras äga rum i januari.

Tidningen Prothom Alo rapporterade på söndagen att 7 835 personer hade gripits, en uppgift som baserades på tidningens egna undersökningar. Talespersonen för den nationella polisen ville inte ge en exakt siffra på antalet gripanden utan sa att polisen bara utför sitt vanliga arbete.

Den politiska oron i landet involverar också textilarbetare som har genomfört protestaktioner för bättre arbetsvillkor och högre löner.