Victor Johansson imponerar stort – sätter nytt svenskt rekord och världsårsbästaVictor Johansson från Sverige visade imponerande form inför kortbane-VM som kommer att äga rum i mitten av december. Under en Grand Prix-tävling i Esbo, Finland, vann han 800 meter frisim på tiden 7.33.01. Med detta resultat slog han sitt eget svenska rekord med hela elva sekunder och tiden är också den bästa i världen hittills i år.

Dock beskriver Johansson händelsen som ett drama. Bara fem minuter innan starten, behövde han justera sin utrustning en sista gång. Då hände något som inte fick hända: midjebandet på hans badbyxor gick sönder. Han var tvungen att springa till sin väska och lyckades byta till ett annat par badbyxor i sista sekund. Adrenalinet pumpade och kanske var det just det som gjorde att loppet blev så bra, säger Johansson till Jönköpings Simsällskap, föreningen han tillhör.