Bekymret hos en vän: Ingen kontakt med svensk familj i GazaEn småbarnsfamilj flyttade tillbaka till Gaza tidigare i år efter att ha bott i Sverige i flera år. Båda föräldrarna var läkare i södra Sverige men nu kan inte pappans kompis, Hani Altatari, få tag på honom.

Hani Altatari har försökt på olika sätt men har inte lyckats få kontakt med sin vän. Det är svårt för honom eftersom de känner varandra väl och plötsligt finns ingen kontakt alls. Han oroar sig för att något kan ha hänt honom.

I deras senaste samtal hördes bomberna falla utanför där vännen befann sig i Gaza. Vännen berättade då hur han hanterar de nattliga flygangreppen genom att kasta sig själv på sina barn för att skydda dem.

SVT har försökt kontakta Utrikesdepartementet men det finns för närvarande ingen information om hur det går för Hani Altatari’s vän och hans familj i Gaza.

Hani Altatari kommer själv från Gaza och har många vänner och familj där. Det är svårt för honom att få kontakt med dem och det påverkar honom psykiskt. Han känner sig inte bra alls och oroar sig för sina nära och kära där. Varje sekund är viktig och han ringer dem så ofta han kan eftersom han vet att det kanske kan vara sista gången han pratar med dem.